
سایت تخصصی هفت برگ بهترین مرجع پایان نامه ، آموزش و ارائه دهنده مقالات تخصصی
قیمت محصول 9000 تومان
بیش از چهل سال است که استفاده از پانل سه بعدی در کشورهای صنعتی متداول گردیده و در دهه 50 درایران نیز مطرح گردید که بدلائلی تا اواسط دهه 70 پیشرفت زیادی نداشته است. اما اخیرا توجه زیادی به آن شده است و سازمان زمین و مسکن هم در سالهای 80 و 1381 با انتشار دو جلد دفتر چه راهنما و مشخصات فنی پانل سه بعدی در راه شناساندن آن سعی زیادی نموده است. از سایت هفت برگ موضوع نورپردازی در معماری قابل دسترس است.
این پانلها یا صفحات سه بعدی تشکیل گردیده از:
1 – هسته مرکزی که معمو لا از عایق پلی استایرن یا پلی اورتان و یا عایق پشم سنگ و به ضخامتهای 5 تا 10 سانتیمتر میباشد.
2- دو شبکه فولادی از مفتول بضخامت 3 میلیمتر و چشمه های 8×8 سانتیمتر و به فاصله 1 تا 2 سانتیمتر از هسته مرکزی قرار داشته و بوسیله تعداد زیادی مفتول قطری بهم جوش برقی شدهاند.
این پانلها در کارخانه به ابعاد مورد لزوم که نوع دیواری آن معمولا 1×3 متر ی و نوع سقفی آن 80/0 × 3 متری میباشد. تولید و سپس به محل نصب حمل میگردد. پس از نصب از دو طرف در نوع دیواری بابتنریز دانه ویا بتن سبک به ضخامت 3 الی 4 سانتیمتر پوشش میگردد. و در نوع سقفی پس از نصب روی آن بتن ریزی میشود.
سازه های ساخته شده با پانلهای مورد نظر مجموعه ای از پانلهای دیواری باربر و سقفی به همراه کلاف های افقی و عمودی، تشکیل دهنده سیستم باربر ثقلی و جانبی این نوع ساختمانها می باشد، که بعد از بتن پاشی روی دیوارها و بتن ریزی روی سقف، مجموعه پانلها بصورت جعبه در آمده بطوریکه این گونه ساختمانها را در گروه BOX TYPE معرفی می نمایند. با توجه باینکه سیستم سه بعدی در واقع متشکل از دیوارها و سقفهای بتنی عمود بر یکدیگر می باشد. لذا صلبیت جانبی آن در مقایسه با قاب های خمشی بسیار بالاتر می باشد. از مزایای ساختمانهای ساخته شده با پانلهای سه بعدی 3D در مقایسه با ساختمانها با اسکلت فلزی یا بتن آرمه، متصل بودن تمامی دیوارها و سقف به یکدیگر می باشد.
در این سیستم پس از اجرای اسکلت فلزی یا بتن آرمه ابتدا سقف ها بر اساس نقشه های اجرائی مربوطه اجرا میگردد. سپس جهت اجرای دیوارها با اتصال میلگرد نمره 8 یا 10 طبق جزئیات اجرائی به دور تا دور قاب ها یا محل اتصال دیوار یا سازه ساختمان ، پانل دیواری با سیم آرما تور بندی به میلگردهای اتصال پس از تراز و شاقول کردن محکم بسته میشوند و پس از اجرای لوله کشی های تاسیساتی با بتن ریز دانه به ضخامت حدود 3 سانتیمتر بتن پاشی میگردد .در این سیستم دیوارها غیر باربر میباشد.
پانل سه بعدی مشبک از دو صفحه مش از مفتول 3 میلیمتر و چشمههای حدود 8×8 سانتیمتر در طرفین و عایق پلی استایرن در وسط آن تشکیل گردیده است. دو صفحه مش توسط مفتولهای 3 میلیمتر به فاصله و زوایای معین بهم جوش برق خوردهاند. فاصله مش از عایق پلی استارین بسته به مورد 1 یا 2 سانتیمتراست، پانلها بعد از نصب از هر طرف بین 3 تا 4 سانتیمتر بتن پاشی میگردد. ابعاد پانلها 1×3 متر است ولی بنا به مورد، قابل تغییر میباشد. پانلهای سه بعدی مشبک را میتوان بعنوان دیوار و سقف بار بر در ساختمانهای تا دو طبقه بدون نیاز به اسکلت فلزی یا بتنی، بخصوص در انبوه سازیها بکار برد. و بعنوان دیوار غیر باربر در دیوارهای خارجی و داخلی ساختمانها بویژه در بلند مرتبهها استفاده نمود. با پانلهای سقفی مشبک سه بعدی میتوان کلیه سقفهای باربر را با دهانههای مختلف اجرا نمود.
دیوار سه بعدی غیر باربر را می توان بطریق زیر استفاده کرد:
الف : در ساختمانهای با اسکلت فلزی
ب: در ساختمانهای با اسکلت بتنی
1- نمای دیوارهای بیرونی
2- نمای دیوارهای داخلی