
سایت تخصصی هفت برگ بهترین مرجع پایان نامه ، آموزش و ارائه دهنده مقالات تخصصی
قیمت محصول 37000 تومان
این گزارش کارآموزی ویژه دانشجویان معماری در زمینهی مراحل ساخت ساختمان در یک پروژه است؛ که از ابتدا تا مرحله بهرهبرداری در این گزارش گنجانده شده است. در واقع در مراحل ساخت ساختمان، فعالیتهایی که به منظور طراحی، اجرا و ساخت انواع بناها و تأسیسات نظیر ساختمانها، راهها، سدها، پلها و سایر تأسیسات عمرانی توسط افراد باصلاحیت با هدف ایجاد رفاه زندگی افراد جامعه و دستیابی به اهداف مختلف یک کشور طراحی و اجرا می گردند؛ پروژه های عمرانی میگویند.
اجرای طرحهای ساختمانی صدها جزئیات فنی و ساختمانی و روابط پیچیده چند جانبه بین صاحبکار، کارفرما، مجری طرح، طراح، مجری، ناظر، پیمانکاران جزء، سازندگان مصالح و لوازم و فروشندگان آنها، تولیدکنندگان، فروشندگان و اجاره دهندگان تجهیزات نیروی انسانی نهادهای مدیریت شهری و ادارات دولتی را شامل میشود.
بعد از تهیه نقشههای موردنیاز معماری از قبیل پلان و نما و مقاطع مورد نیاز از ساختمان، نوبت به محاسبات سازهای میرسد بدین منظور محاسبات ابعاد باید سیستم باربر قائم ساختمان را انتخاب نماید که این مرحله شامل ستونگذاری در پلان و نحوه تیرریزی میباشد در ساختمانهای اسکلت فلزی که مورد بحث در این پروژه میباشد. سیستم باربر قائم ساختمان سقف کمپوزیت میباشد این نوع سقف که نسبت به سقفهای دیگر سبک و بهتر است که علاوه بر صلبیت کافی وزن کمتری داشته و از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه میباشد.
معمولاً نقشهبرداری زمین کارگاه میبایست قبل از اجرای کار و هنگام تهیه طرح توسط مشاور انجام میشود ولی عموماً بجهت عدم اطمینان پیمانکار از نقشه مذبور توسط گروه نقشهبرداری خود نقشه تاکئومتری زمین کارگاه را قبل از هر گونه دخل و تصرف درآن بعنوان زمین اولیه با دقت لازم برداشت کرده و به تصویب دستگاه نظارت میرساند. این نقشه شامل خطوط تراز، محدوده زمین، عوارض و اطلاعات لازم موجود میباشد. در صورت لزوم پروفیلهای لازم بصورت شبکه شطرنجی در محدوده زمین برداشت شده و همچنین رقومها و مختصات مبنا در نقاط مبنای اصلی معین و نقشهبرداری شده و بصورت نقاط بتنی و ثابتی تثبیت میشوند.
اولین قدم درساختن یک ساختمان پیادهکردن نقشه میباشد. منظور از پیاده کردن نقشه یعنی انتقال نقشه ساختمانی از روی کاغذ برروی زمین با ابعاد اصلی است بطوریکه محل دقیق پیها و ستونها و دیوارها و زیرزمینها و عرض پیها روی زمین بخوبی مشخص باشد. وفاکهای اضافی به بیرون حمل و درصورت لزوم نسبت به ریشهکنی اقدام شود و همزمان باآن قسمتهای مختلف نقشه ساختمان نقطه پی کنی کاملاً مورد مطالعه قرارگرفته بطوریکه در هیچ قسمت حتیالمقدور در موقع پیادهکردن نقشه از نقشه پیکنی استفاده گردد. برای پیادهکردن نقشه ساختمانها مهم معمولاً ازدوربینهای نقشهبرداری استفاده میشود .ولی برا ی پیادهکردن نقشه ساختمانهای معمولی و کوچک از متر و ریسمان بنایی که به آن ریسمانکا ر میگویند نیز استفاده میشود. که باید بوسیله در میخ یا محور خیابان و کروکی که شهرداری مشخص کرده محدوده زمین را بوسیله گچ مشخص کرد.
پلانآکسبندی به همراه نقشههای اجرایی توسط مهندسین مشاور و طراح در اختیار پیمانکارگذاشته میشود .منظور از پلانآکسبندی تعیین محل ستون و فواصل ستونها ا زیکدیگر میباشد. معمولاً مهندس معمار (طراح، ارشتکت) و در موقع طرح با مهندس محاسب همفکری و همکاری میکنند که وضع ستونها به شکلی در آیند که اشکالی برای طرح معماری نداشته باشند و در ضمن بایستی توجه شود که حتی المقدور ستونها در یک دریف و در وضع معین باشند. چون دراین حالت محاسبات و اجرای آنها سادهتر میباشد.
برای اجرای یک پروژه اسکلت فلزی مراحل اولیه اجرایی شامل ساخت پی مناسب است که درکلیه پروژهها تقریباً یکسان اجرا میشود، اما قبل از شرح مختصر مراحل ساخت پی باید توجه داشت که ابتدا نقشه فنداسیون راروی زمین پیاده کرد وبرای پیاده کردن دقیق آن بایستی جزئیات لازم درنقشه مشخص گردیده باشد و موقعیت محورهای مزبو ر نسبت به محورها یا نقاط مشخص نظیر محور جاده بر زمین بر ساختمان مجاور و غیر ه تعیین شده باشد.
اصولاً پیکنی به دو دلیل انجام میشود. اول دسترسی به زمین بکر که با توجه باینکه کلیه بار ساختمان بوسیله دیوارها یا ستونها به زمین منتقل میشود درنتیجه ساختمان باید روی زمینی که قابل اعتماد بود. و قابلیت تحمل با رساختمان را داشته باشد بنا گردد. برای دسترسی به چنین زمینی ناچار به ایجاد پی برای ساختمان میباشیم. دوم برای محافظت پایه ساختمان و جلوگیری از تاثیر عوامل جوی درپایه ساختمان باید پی سازی نمائیم .دراین صورت حتی در بهترین زمینها نیز باید حداقل پیهایی به عمق 40تا 50 سانتیمتر حفر نما ئیم.
قالب بندی در پروژه مذکور توسط بلوکهای سیمان در اطراف فونداسیون بلوکها انجام گرفت که با ریختن خاک محل در پشت آنها به خوبی مهار گردیدند و برای سنگین کردن بلوکها درون آنها را توسط خاک و مصالح پر نمودند و سطح بلوکهای سیمانی را توسط نایلون پوشانیدند تا مانع جذب آب بتن توسط بلوکهای سیمان گردد و نیز هدر رفتن شیره بتن شود همچنین موقع جدا کردن بلوکهای سیمانی راحت و آسان باشد.
طبق تئوری پس از انجام قالببندی و آرماتوربندی فونداسیون نوبت به بتنریزی می رسد. بتن مخلوطی از سیمان آب، شن و ماسه است. که پس از مخلوط کردن آنها با نسبت معین بتن مورد نظر بدست میآید قبل از بتنریزی باید عملیات آمادهسازی وسایل و حمل بتنریزی انجام گیرد.
بطور کلی اتصال تیر به ستون دو حالت کلی دارد؛ یکی اتصال صلب و دیگری اتصال مفصلی است. در اتصال صلب از تیرها به ستونها انتقال پیدا میکند درواقع اینگونه اتصالات ممانگیر هستند یعنی ممان را انتقال میدهند بیشترین کاربرد اینگونه اتصالات در جاهای میباشد که از لحاظ معماری محدودیتهای وجود داشته باشد مثلا بازشوهای وجود داشته باشد که نتوان باد بند اجرا کرد برای مقابله با این مشکل قاب را درآن جهت بصورت قاب خمشی میسازند یعنی اتصالات را صلب میکنند تا از تغیر شکل آن قاب جلوگیری گردد. اتصال صلب را به سه شکل اتصال صلب با دو ورق موازی، اتصال صلب بااستفاده از جفت سپری، اتصال صلب با صفحه انتهایی میسازند.
اینگونه اتصالات ممان را تحمل نمیکنند یعنی ممان از تیر به ستون منتقل نمیگردد برای همین در قابهای که اتصال آنها مفصلی میباشد باید از بادبند استفاده گردد. اتصال مفصلی به سه شکل اتصال ساده نشسته، اتصال ساده نشسته با تیغه تقویت، اتصال ساده صفحه نشیمن با تیغههای تقویت میباشد.
زیر فرش کف طبقۀ تحتانی ساختمانی که مستقیماً با زمین تماس دارد باید به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت علاوه بر عایق سطح قائم و افقی دیوارها که در نقشه و مشخصات پیش بینی شده است، دارای زیر سازی به شرح روبه رو است؛ 25 تا 30 سانتیمتر کف را قلوه سنگ درشت چیده و سپس روی آن یک قشر مخلوط شن درشت میریزند تا این که فواصل خالی پر شده 1 سانتیمتر روی کلیه سطوح را بپوشاند و سپس روی آن یک قشر بتن نوع B150 به ضخامت حداقل 5 سانتیمتر ریخته و سپس روی آن را فرش میکنند.
موزائیک در اندازهها و انواع گوناگون جهت کف پوشش فضاهای داخلی و محوطههای خارجی ساختمان به کار میآید. معمولاً ملاط موزائیک فرش یا ماسه آهک و یا ملاط باتارد و یا ماسه سیمان میباشد. پس از فرش موزائیک درزهای موزائیک با دوغاب رقیق سیمان پر میشود، و بلافاصله سطح موزائیک فرش تمیز میگردد. دلیلگذاری از اصول موزائیکفرش ـ سنگفرش ـ پارکتسازی و موارد دیگر میباشد. برای تراز کردن کف موزائیک فرش، دلیل موزائیک را تراز نموده و یا از خط تراز اندازهبرداری کرده و سطح تراز کف را به دست میآوریم. پس از جاروب کردن سطح زیر موزائیک فرش و خیس نمودن آن، با در نظر گرفتن ضلع اصلی محل ملاط را به ضخامت لازم پهن کرده، موزائیک را روی ملاط گذارده، با ته تیشه میکوبیم و سطح موزائیک را به صورت چپ و راست تراز میکنیم.
قالب word با حجم (1.4 MB) و 54 صفحه (قابل ادیت)
محتوای فایل شامل:
ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته علمی کارآموز
تعریف و هدف از پروژههای عمرانی
مراحل اجرایی یک پروژه
روشهای اجرایی طرحهای ساختمانی
انواع پیمانکار
اصول اجرای طرحهای ساختمانی
نقاط قوت مدیریتی سرپرست کارگاه
مدیریت از دیدگاه دستگاه نظارت
معرفی تجهیزات کارگاه
گودبرداری
نحوهی آرماتوربندی
قالببندی فونداسون
مخلوط کردن بتون
نحوه درست کردن ستونهای فلزی
ترازکردن ستونهای عمودی با ستونهای افقی
ساخت تیرچه طبق
سقف
معرفی اجمالی کارگاه
ماشینآلات و مصالح مصرفی کارگاه
ساختمانهای فلزی
مزایا و معایب ساختمانهای فلزی
کلیات نحوه محاسبات و طراحی ساختمان
مراحل اجرای ساختمانهای اسکلت فلزی
پیادهکردن ساختمانها
پیادهکردن نقشه
پلانآکسبندی ساختمانهای اسلکت فلزی
پیکنی
پیسازی
انواع پی در ساختمان
قالببندی
اختلاط بتن
آمادهسازی و بتنریزی
اتصالات تیر به ستون
اتصالات مفصلی
کفسازی
طرز دوغاب ریزی
کاشی چسبانی
گچکار، سفیدکاری ، نازککاری
زمان گرفتن ملات گچ
اندازهگیری زمان شروع و پایان گرفتن گچ
مواد افزودنی در گچ
زمان مصرف گچ از لحاظ دما
علل ترک خوردن گچ کاری
وزن مخصوص گچ
گچ و خاک
دوغ آب گچ
تختههای گچی پیش ساخته
گچ و فلزات
مقاوم کردن اندود گچ در مقابل آب
مقاومت کششی و فشاری گچ
انبار کردن گچ
قیر و گونی
شمشهگیری
گچ و خاک
سفید کاری
کشته کشی
سنگ قرنیز
نتیجه گیری
موارد مشابه از سایت هفت برگ
گزارش کارآموزی معماری مراحل اجرایی در معاونت شهرداری