
سایت تخصصی هفت برگ بهترین مرجع پایان نامه ، آموزش و ارائه دهنده مقالات تخصصی
قیمت محصول 5000 تومان
در پروژه های بزرگ و یا خاکهای نامناسب و با مقاوم پایین تا ۵ سانتیمتر نشست یکنواخت در طراحی فونداسیون در نظر گرفته می شود. به هنگام ایجاد نشست نامتقارن در ساختمان بدلیل شکننده بودن اجزاء غیرسازه ای و نداشتن مقاومت لازم در برابر تغییر شکل های غیر مجاز دچار شکست شده و بصورت ایجاد ترکها و شکافهایی در دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان، نماها و سنگ کاری ها و کاشی کاری های انجام شده نمایان خواهد شد. همچنین در صورت زیاد بودن نشست در ساختمان امکان خرد شدن شیشه ها و باز نشدن دربها و پنجره ها وجود داشته و در مواقع شدید بهم خوردن تراز کف و پایدار نبودن اشیاء بر روی کف طبقات و بر روی میزها و کابینتها مشاهده خواهد شد. از سایت هفت برگ موضوع نورپردازی در معماری برای دانشجویان رشته معماری قابل دسترس است.
آیا تاکنون میخی را روی دیوار دیدهاید که دور آن دایرهای ترک خورده باشد؟ نمایان شدن سر میخ یا ترک خوردگی رنگ سر میخ از اولین علائم نشست ساختمان هستند.
آیا تاکنون متوجه فاصلهای بین دیوار و کف شدهاید؟ فواصل کف، فواصل دیوارها و فاصله های بین کف و دیوار هم از علائم نشست ساختمان محسوب میشوند. بعضی مواقع، شکم دادگی کف به دلیل نصب یا اجرای ستونهای تکیه گاهی یا شکم دادن تیرهای کف اتفاق میافتد. این موارد نیز از علائم نشست ساختمان هستند.
ترکهای افقی و عمودی دیوارهای زیر زمین، نشان دهنده اشکال در فونداسیون هستند. این اتفاق زمانی میافتد. که آب به درون زمین نفوذ میکند. و در نتیجه آن دیوار زیر زمین به سمت جلو هل داده میشود. کج شدن و خم شدن دیوار زیر زمین نشان دهنده نشست ساختمان است. برخی مواقع اگر دیوار فونداسیون از بلوک بتنی ساخته شده باشد، ترک خوردگی در طول درزها رخ میدهد که از نشانههای وجود اشکال در فونداسیون است.
گاهی اوقات درها و پنجره ها بعد از هل دادن، تاب برمی دارند یا دچار ترک خوردگی در بالا و پایین می شوند. این موضوع وقتی شدت می یابد که فونداسیون در حال نشست باشد؛ بنابراین تاب برداشتن یا گیر کردن درب یکی از علائم نشست ساختمان است. ترک ها همچنین در اطراف قاب های در و پنجره، سقف، گوشه ها و در طول دیوارها دیده می شوند. اینگونه ترک ها ممکن است به دلیل مشکلات فونداسیون رخ دهند. اگر متوجه ترک های متعددی شدید، بدانید که فونداسیون شما نیاز به تعمیر دارد. مشکل گیر کردن درها و پنجره از اولین علائم نشست ساختمان است مگر اینکه دلیل دیگری همچون انبساط ناشی از رطوبت داشته باشد.
گاهی اوقات، زمین اطراف خانه در حال نشست است. این موضوع نشان دهنده بروز یک مشکل جدی در فونداسیون است، بنابراین لازم است به دنبال نشانه های دیگری از مشکلات فونداسیون مانند ترک در دیوارهای آجری، پنجره ها و آجرهای ترک خورده و غیره باشید.
نشست ساختمان نامتقارن: چندین علت عمده و متداول در نشست ساختمان نامتقارن وجود دارد که به شرح ذیل می باشد:
عدم طراحی مناسب فونداسیون با توجه به مقاومت مجاز خاک زیر پی و نیروهای وارده بر خاک.
عدم انجام آزمایش صحیح مکانیک خاک و ارائه اطلاعات نادرست به طراح سازه جهت طراحی مناسب پی متناسب با پروژه مورد نظر و نتیجتاً طراحی نامناسب فونداسیون.
عدم اجراء صحیح فونداسیون و کیفیت نامناسب بتن اجراء شده در فونداسیون و یا عدم رعایت ابعاد قید شده در نقشه ها و کاهش ابعاد فونداسیون بدلیل مسائل اقتصادی یا اشتباه در اجراء عدم بکار بردن میلگردهای مورد نیاز در نقشه ها و کاهش میلگردهای مورد نیاز بدلیل مسائل اقتصادی یا اشتباه در نقشه خوانی و کم گذاشتن میلگردهای مورد نیاز در فونداسیون.
اشتباه در اعلام کد به هنگام خاکبرداری و عملیات گودبرداری در پروژه و گودبرداری در ترازی پایین تر از تراز مورد نظر و نتیجتاً خاک ریزی و افزایش تراز گود بدون در نظر گرفتن تمهیدات لازم و تقویت بستر خاک که نتیجه آن اجراء فونداسیون بر روی خاک دستی و بدون مقاومت می باشد.
عدم بررسی و کنترل خاک برداشته شده به هنگام گودبرداری به لحاظ دانه بندی و چسبندگی .
عدم کنترل تراز آب به هنگام گودبرداری و وجود میزان رطوبت در خاک و مقایسه آن با گزارشات مکانیک خاک و مطالعات انجام شده و توصیه های قید شده جهت کنترل و رطوبت خاک زیر پی.
در نظر نگرفتن تمهیدات لازم و رعایت دستورالعملهای مناسب اجرایی به هنگام برخورد با قنوات و چاه های جذبی و آبیاری و انجام ندادن عملیات تحکیم و مقاوم سازی و بهسازی آنها قبل از اجراء فونداسیون.
کنترل تغییرات دانه بندی، چسبندگی و رطوبت خاک در بخشهای مختلف گود و در صورت وجود تفاوت زیاد در کیفیت و شاخصهای کیفی و کمی خاک اطلاع آن به مهندس طراح سازه و آزمایشگاه مکانیک خاک
افزایش رطوبت خاک بطور ناگهانی یا تدریجی بدلیل ترکیدگی لوله های آب در مجاورت یا داخل ساختمان که باعث تغییر در میزان چسبندگی خاک و مقاومت آن خواهد شد.( درساختمانهای در حال بهره برداری)
پر شدن چاه های جذبی در ساختمان.
افزایش رطوبت خاک زیر پی در اثر نشت آب موجود در چاه و میله های آن.
کاهش مقاومت خاک زیر پی.
سرریز شدن روان آبهای موجود در اطراف ساختمان دراثر ریزش نزولات جوی و کانالهای مجاور بدلیل تغییر مسیر یا گرفتگی آن به سمت ساختمان و خاک زیر پی و اصطلاحاً شسته شدن خاک زیر پی.
اجرا اضافه اشکوپ بر روی بام.
تغییر در تعداد طبقات ساختمان.
تغییر در پوشش بازشوها و فضاهای نورگیر در طبقات بدون در نظر گرفتن اثر سربارهای اضافه برروی فونداسیون و خاک زیر پی.
ایجاد زمین لرزه و تکانهای شدید ساختمان.
خاک زیر پی.
اعمال نیروهای نامتعارف به فونداسیون و خاک زیر آن.
ریزش چاه های جذبی بدلیل اجراء نامناسب آن.
عدم کول گذاری.
تقویت میله و انباری آن در خاکهای ریزشی و دارای چسبندگی کم و مقاومت پایین.
قالب پاورپوینت با فرمت pptx
تعداد اسلاید 19
آشنایی با علائم نشست ساختمان و جلوگیری از آن
انواع نشست ساختمان
علت اصلی ایجاد نشست ساختمان نامتقارن
عدم طراحی نامناسب فونداسیون